bedankt om je peuk in de vuilnisbak te gooien

Bedankt om je peuk in de vuilnisbak te gooien, want wat je onderweg weggooit, kom je ook weer tegen. Met deze krachtige boodschap trapt Mooimakers een gloednieuwe campagne af om zwerfvuil te bestrijden.

Brasschaat omarmt deze campagne van harte en zet de schijnwerpers specifiek op de sigarettenpeuken die soms nog op straat belanden.

Of je nu dagelijks langs dezelfde straat naar school rijdt, het fietspad naar je werk neemt of je vaste wandelroute met je hond volgt, deze plekken maken allemaal deel uit van jouw leefwereld. De peuk die je op straat weggooit, zou volgende week zomaar aan je eigen schoenzool kunnen kleven. Hou Brasschaat mee proper en netjes. Doe het niet alleen voor jezelf maar ook voor alle anderen in je omgeving.

In Brasschaat zijn er tal van straatvuilbakken verspreid door de hele gemeente. Bovendien zijn er verschillende peukenpalen beschikbaar, speciaal ontworpen om je peuk in weg te gooien. Je kan er onder andere eentje terugvinden bij het gemeentehuis.

En als er geen vuilnisbak of peukenpaal in de buurt is, maar je hebt wel een peuk in de hand, overweeg dan om een pocketasbak aan te schaffen. Wie weet kom je in de komende dagen wel één van onze gemeenschapswachten of wijkagent tegen; zij voorzien je graag van zo'n handige pocketasbak.

Door jouw peuk in de vuilnisbak te werpen, draag je bij aan een schone en positieve omgeving voor ons allemaal. Merci!