De Lijn Flex

Vanaf 6 januari 2024 wordt het openbaar vervoer nog duurzamer, betrouwbaarder en flexibeler. De Lijn gaat samen met Brasschaat voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid.

Op drukke routes zet De Lijn in op snellere, meer betrouwbare en frequente bussen en trams. Op plaatsen waar er minder vraag is naar openbaar vervoer, kan je mogelijk gebruik maken van De Lijn Flex.

Wat is De Lijn Flex?

De Lijn Flex vervangt op heel wat plekken in Vlaanderen de gekende Belbusjes. In Brasschaat komt het bovenop de bestaande buurtbus. De flexbus biedt mogelijk een oplossing wanneer je je reistraject niet of slechts gedeeltelijk kan afleggen met het vaste openbaar vervoer.

Vraag je rit aan via de app (iPhone of Android) of website van Hoppin vanaf 30 dagen tot 30 minuten op voorhand. Of bel op weekdagen tussen 6 en 19 uur naar de Hoppincentrale op 0800 12 2 12 tot 30 minuten voor je rit. Tijdens het weekend en op feestdagen is de centrale open van 7.30 tot 15 uur. 

Extra haltes in Brasschaat

  • Henri De Winterlei, thv Donksesteenweg
  • Hendrik Luytenplein 
  • Kamp Noord thv parking Gunfire
  • Simonslei, thv kruispunt Lage Kaart en Louislei 

Hoe reserveer je de flexbus?

Ontdek of je (een deel van) je traject kan afleggen met de flexbus. Raadpleeg de reisplanner op de app of website van Hoppin. Boek je eerste rit als volgt:

  • Maak je account aan.
  • Kies halte en tijdstip. Geraak je met het vaste openbaar vervoer niet op je bestemming, dan wordt een flexrit voorgesteld. Bevestig dit voorstel en rond je reservatie af. Je krijgt een tijdsvenster van 30 minuten rond je gevraagde ophaal- of afzettijdstip te zien. En moet je ergens écht stipt aankomen, kies dan arriveer voor. Dan wordt de ophaaltijd exacter gepland en ben jij zeker op tijd op je bestemming.
  • De avond voor vertrek krijg je een herinnering. De exacte ophaaltijd wordt een uur op voorhand bevestigd via sms, telefoon of app.

Bekijk de handige video!

Wat kost het?

Op de flexbus gelden de vervoerbewijzen en tarieven van De Lijn. Registreer - wanneer je je eerste rit reserveert - je abonnement via de app, website of telefooncentrale van Hoppin.
Koop digitale tickets via de apps van De Lijn of Hoppin. Gebruik je een ander vervoerbewijs? Of wil je meer opties? Kom er hier alles over te weten.