Diftar-toelage opgenomen in herwerkte Sociale Premies

De sociaal medische en pedagogische toelagen vanuit de gemeente hebben voor dit jaar een licht gewijzigde invulling gekregen. Voortaan zal de tegemoetkoming voor incontinentiemateriaal ook via de sociaal medische of pedagogische toelage gecompenseerd worden. De andere voorwaarden en doelgroepen blijven gelijk. Het aanvraagjaar start vanaf mei en loopt tot en met 30 september 2024.

Vanaf 2024 wordt de toelage voor incontinentiemateriaal niet langer op de Diftar-rekening gezet. Wel kunnen personen met incontinentieproblemen ten gevolge van ziekte, thuisverzorgende patiënten met stoma, sondevoeding, buikvliesontsteking, nierdialyse …. onder voorwaarden de sociaal medische toelage of sociaal pedagogische toelage aanvragen.

Concreet wil dit zeggen met een geldig attest van de dokter de aanvraag voor een sociaal medische toelage (volwassenen) of sociaal pedagogische toelage (kinderen) kan gedaan worden. Men moet uiteraard ook voldoen aan de andere voorwaarden van de sociale toelagen. De andere voorwaarden en doelgroepen voor de sociale premies veranderen niet.

De aanvraagformulieren zijn vanaf mei beschikbaar.