resultaten Vlaamse stappenclash

De winnaars van de Vlaamse 10.000 stappenclash zijn bekend. Halen, Diksmuide, Mol & Antwerpen zijn de actiefste gemeenten en steden van Vlaanderen. Tussen 1 en 31 mei namen zo’n 12.000 inwoners uit 171 Vlaamse steden en gemeenten het al stappend tegen elkaar op. Doel van deze wedstrijd? Om het meeste stappen zetten en zo dus meer bewegen!

Positief effect op gezondheid

Onderzoek wijst uit dat 10.000 stappen per dag ideaal is voor het gunstigste effect op je gezondheid. Maar: staar je niet blind op dat cijfer. Nog belangrijker dan 10.000 stappen, is ‘Elke stap telt!’. Ook kleine vorderingen maken een groot verschil voor je gezondheid! Zo ben je bijvoorbeeld beter beschermd tegen onder andere hart- en vaatziekten, depressie en diabetes type 2. Meer stappen kan zelfs door dagdagelijkse activiteiten, zoals tuinieren of het huishouden. Het unieke aan het 10.000 stappenproject is dat iedereen kan meedoen, ook wie minder van sport houdt of wie weinig tijd heeft.

In onze categorie was Mol de grote winnaar, gevolgd door Scherpenheuvel-Zichem en Westerlo. Brasschaat eindigde op een verdienstelijke 20ste plaats van de 45 deelnemers in onze reeks.

En, er vallen ook Brasschatenaren in de prijzen, deze zullen persoonlijk een e-mail ontvangen.

We verloten een Garmin activity tracker en 3 waardebons t.w.v. €50, deze worden verloot tussen de actieve leden van de groep Brasschaat die voor minstens 20 van de 31 dagen in mei hun stappen ingaven en inwoner zijn van de gemeente Brasschaat, een onschuldige hand trekt volgende week de winnaars.

Bedankt Brasschaat!