zwerfvuilactie 17/09

Op zondag 17 september ruimen we met z'n allen zwerfvuil in en rond het park van Brasschaat. Afspraak om 10 uur aan de speeltuin. Rond 14 uur ronden we af.

Brasschaat telt heel wat zwerfvuilvrijwilligers en we zetten hen graag in de bloemetjes tijdens deze zwerfvuilactie. Ben je geen geregistreerde zwerfvuilvrijwilliger maar wil je dit graag in orde brengen? We regelen het die dag voor jou.

Maar ook iedereen die graag geniet van een proper en net park is welkom! Dus neem gerust buren, familie en/of vrienden mee. Samen maken we Brasschaat nog mooier! Je kan doorlopend tussen 10 en 14 uur deelnemen. Alle deelnemers worden achteraf verwend met een heerlijk ijsje en voor de kleinsten organiseren we een leuke workshop 'zaadbommen maken'. 

Je hoeft niets van materiaal mee te nemen wij voorzien grijpers, handschoenen en vuilzakken. Per verzamelde vuilniszak doneren we een bedrag aan BOS+

tip: verschillende 'duurzame' activiteiten in Brasschaat op 17/09

Wil je na het zwerfvuil ruimen nog niet naar huis? We geven je graag nog wat leuke tips mee want op 17 september worden er nog leuke activiteiten georganiseerd in Brasschaat.

pluktuin Kosmos Slowflowers: CSA openvelddag

Ter gelegenheid van de Dag van de Landbouw stellen ze het bloemenveld die dag open voor iedereen die graag meer over gemeenschapslandbouw en een CSA-pluktuin wil weten. Er zijn rondleidingen om 12 uur en 17 uur en een bosbar met zelfgemaakte hapjes en drankjes. 

oogstfeest Mikerf

Als de zomer voorbij is organiseert het Mikerf naar jaarlijkse gewoonte het 'oogstfeest'. Kom met het hele gezin een kijkje nemen naar de oogst en koop lekkere groenten en fruit vers van op het veld. Luister ondertussen naar live muziek, vertellingen voor kinderen en ontdek op het erf tal van verschillende ambachten.