recyclagepark

Wat

Inwoners van Brasschaat, Brecht, Sint-Job-in-'t-Goor, Sint-Lenaarts, Zoersel, Schilde, Essen, Kalmthout, Wuustwezel, Kapellen en Stabroek kunnen op elkaars recyclageparken terecht. Je moet wel je e-ID (elektronische identiteitskaart) mee hebben, anders kom je er niet in. Daarnaast moet je ook een afspraak maken in de recyclageparken van Brasschaat, Ranst en Rumst.
   

Op afspraak?

Op afspraak?

Minder stress op het recyclagepark

Het afspraaksysteem heeft niet alleen een gunstig effect op de verkeersdrukte aan het recyclagepark. Het zorgt ook voor meer comfort en minder stress bij de bezoekers. Niet langer nodeloos lang aanschuiven aan de weegbrug of de stortplaatsen, gedaan met moeilijke manoeuvres met je aanhangwagen tussen de vele wagens. En het allerbelangrijkste, je bezoek aan het recyclagepark is zo een pak sneller achter de rug. Niets dan voordelen dus.

Afval storten op afspraak: hoe werkt het?

Alle inwoners van Brasschaat en omliggende gemeenten kunnen eenvoudig een afspraak maken via igean.mijnrecyclagepark.be. Let wel, het systeem moet jouw reservatie kunnen synchroniseren met de slagboom ter plaatse. Je moet daarom je plaats minstens een uur vooraf reserveren.

Maak een account aan, zodat je bij een volgende reservatie alleen nog je e-mail en zelf gekozen paswoord moet ingeven. Daarna kies je een beschikbaar tijdsslot. Na bevestiging ontvang je een mail met een herhaling van je reservatie. Reserveer je een tijdsslot met je account, dan kunnen alle gezinsleden die op jouw adres gedomicilieerd zijn er gebruik van maken. Het systeem aanvaardt ook hun eID.

Het gereserveerde tijdsslot van 15 minuten geeft aan wanneer je op het recyclagepark moet toekomen. Breng de bevestigingsmail - op papier of op je telefoon - en je eID mee. Wanneer je binnen het gereserveerde tijdsslot je eID in de toegangszuil steekt, opent de slagboom. Ben je te vroeg, dan zal je even moeten wachten. Let wel dat je het verkeer of andere bezoekers de toegang niet verspert. Ben je te laat? Dan moet je een nieuwe afspraak maken.

Je kan maximaal drie tijdssloten per adres reserveren. Hou rekening met de tijd die je nodig hebt om je wagen opnieuw in te laden en terug naar het recyclagepark te rijden. Neem wat marge. Van zodra je het recyclagepark verlaat, komt er opnieuw een tijdsslot voor je vrij en kan je een bijkomende aanvragen.

Geen toegang tot internet of ondervind je problemen bij het aanmaken van een reservatie? Een medewerker van IGEAN helpt je graag verder op het via het algemene nummer, elke werkdag bereikbaar van 8 tot 12 en van 13 tot 16.45 uur.

Voorschriften ter plaatse

Voorschriften ter plaatse

  • Maak vooraf een afspraak via igean.mijnrecyclagepark.be en breng je afval op het vastgelegde moment naar het recyclagepark.
  • Aan de ingang wordt je identiteitskaart ingelezen. Los altijd eerst de betalende afvalstoffen. Daarna kom je vanzelf op het niet-betalende gedeelte terecht.
  • Het te betalen afval wordt gewogen, de prijs wordt automatisch berekend. Je kan op het recyclagepark om veiligheidsredenen alleen betalen met bank- of kredietkaarten. Het systeem volgt je stortingen op het recyclagepark op. Misbruiken kunnen gemakkelijk opgespoord worden.
  • Volg steeds de aanwijzingen van de parkwachters. Sorteer de afvalstoffen zoveel mogelijk vooraf, zodat het uitladen op het terrein niet onnodig lang duurt. 
  • Je mag maximaal 20 km/u rijden op de site. Leg de motor van je voertuig stil bij het lossen van de afvalstoffen. Kinderen jonger dan twaalf moeten vergezeld zijn van een volwassene. Op het recyclagepark geldt een rookverbod. Je mag geen dieren laten rondlopen. 

Aangepaste route wegens vaccinatiecentrum

Aangepaste route wegens vaccinatiecentrum

De route naar het recyclagepark valt ongeveer samen met de route richting het vaccinatiecentrum. Om de route richting het vaccinatiecentrum te ontlasten, is de Ploegsebaan geopend voor wie naar het recyclagepark moet.