Kabelgoottegels

Gezien de toegenomen laadbehoefte voor elektrische voertuigen, voorziet het gemeentebestuur van Brasschaat de mogelijkheid om onder bepaalde voorwaarden de plaatsing van kabelgoottegels aan te vragen. 

Kabelgoottegels - zoals hieronder geïllustreerd - worden voor de woning geplaatst ter vervanging van de voetpadtegels. Zo kunnen de bewoners vanuit de woning of 'wallbox' de wagen opladen zonder dat een kabel los over het voetpad ligt. 

Het gemeentebestuur zal op vraag van de bewoner een kabelgoot plaatsen. Voor deze plaatsing wordt een forfaitair bedrag gefactureerd aan de bewoner van 863,50 euro. Deze factuur moet men pas na de installatie van de kabelgoottegel betalen.

Men zal zowel van de goed- als afkeuring van de aanvraag op de hoogte gebracht worden.

voorwaarden kabelgoottegel

voorwaarden kabelgoottegel

  1. Je beschikt niet over eigen parkeermogelijkheden of men is niet in staat een conforme laadplaats in te richten op de eigen beschikbare parkeermogelijkheden    
  2. Men beschikt over een 100% elektrisch voertuig 
  3. Enkel personenwagens (M1) en lichte vracht (N1) komen in aanmerking (in eigendom, via een contract van huurfinanciering, huurkoop of gelijkaardig of als bedrijfswagen).
  4. Er is geen kruising met fietspad igv. de plaatsing van een kabelgoottegel.
  5. Er is geen kruising igv. de plaatsing van een kabelgoottegel, met bermen waarop hoge beplanting voorzien is zoals bermen met hagen en bomen. Bermen met lage beplanting en gras komen hiervoor bijgevolg wel in aanmerking.
  6. Enkel haaks bij voetpad met aansluitende parkeermogelijkheid.
  7. Laadpunt staat op eigen terrein met minstens 1 meter obstakelvrije doorgang v/h voetpad.
  8. Men kan een afgekeurde aanvraag voorleggen van departement Mobiliteit en Openbare Werken voor de plaatsing van een publieke laadpaal of het bewijs dat de aanvraag voor een publieke laadpaal niet behandeld werd binnen de 2 maanden na indiening.Indien je dit nog niet aangevraagd hebt kan je dit hier doen.
  9. De plaatsing van de kabelgoottegels geeft geen recht op exclusiviteit van de parkeerplaats.
  10. Men dient de kabel uit de kabelgoottegel te verwijderen indien men niet laadt of niet aangesloten is
  11. Alle verantwoordelijkheden mbt. onderhoud van de tegel zijn voor de aanvrager.
  12. De aanvraag is verenigbaar met de plaatselijk geldende parkeerregels.