week van de korte keten

Van 18 tot 26 mei is het de week van de Korte Keten. Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Tijdens deze week zetten we enkele Brasschaatse organisaties in de kijker die voldoen aan de voorwaarden.

Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. Én je steunt de lokale economie.

Ontdek hier enkele Brasschaatse Korte Keten initiatieven.

Boerderijwinkel Mikerf

mikerfmikerf

In kinderboerderij Mikerf planten, oogsten en verkopen ze hun producten zelf. De producten gaan rechtstreeks van het veld naar de boerderijwinkel.

Fris - Santé

wijnwijn

Bij wijnhandel ‘Fris – Santé’ worden Italiaanse wijnen rechtstreeks aangekocht bij de boer. Er zijn geen andere importeurs of tussenpersonen bij betrokken. De meeste van deze wijnen komen van kleine wijnboeren uit verschillende regio's in Italië.

Kosmos

KosmosKosmos

Bloemenpluktuin Kosmos is een kleinschalig bloemenproject, midden in het centrum van Brasschaat. Je plukt er zelf bloemen rechtstreekst vanop het veld.

Lekker Brasschaat

Lekker BrasschaatLekker Brasschaat

Het team van Lekker Brasschaat koopt biologische groenten, fruit, zuivel, granola, vlees en vis rechtstreeks bij de boer.

Ploeter

PloeterPloeter

Ploeter is een lokaal biologisch landbouwproject dat streeft naar eerlijke voeding en eerlijke tewerkstelling én de grote droom van Jimmy. Hoewel het concept van ‘Ploeter’ grotendeels is uitgewerkt, ontbreekt nog een geschikte locatie om het idee verder uit te voeren.